top of page

Dziękujemy za udział w konferencji "Żywność Wysokiej Jakości" - wyzwania i potrzeby

Zaktualizowano: 30 lis 2022

W dniu 25.11.2022 w Restauracji Przystań w Olsztynie odbyła się konferencja dla interesariuszy Inteligentnej Specjalizacji "Żywność Wysokiej Jakości". W konferencji wzięło udział ponad 130 uczestników, reprezentujących przedsiębiorstwa z sektora produkcji i przetwórstwa żywności oraz maszyn rolniczych, instytucje otoczenia biznesu, jednostki administracyjne oraz instytucje nauki.


Dziękujemy wszystkim, zarówno uczestnikom, jak i prelegentom, którzy wzięli udział w spotkaniu.


Konferencję otworzył Pan Marszałek Gustaw Marek Brzezin, a w kolejnych częściach dyskutowaliśmy nt. aspektów takich jak:


  • Idea i cele projektu WAMA SMART LAB „Żywność Wysokiej Jakości” Dorota Kopeć - Z-ca Dyrektora Departamentu Polityki Regionalnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego

Prezentacja DK 25.11.22'
.pdf
Download PDF • 2.03MB

  • Trendy w sektorze rolno-spożywczym i rola Europejskiego Instytutu Technologicznego we wspieraniu internacjonalizacji przedsiębiorstw Sebastian Balcerak - Business Creation Manager | CEE + Nordics @ EIT Food

EIT Food_Olsztyn 25.11.2022
.pdf
Download PDF • 2.24MB

  • Prezentacja najciekawszych rozwiązań technologicznych w obszarze Inteligentnej Specjalizacji "Żywność Wysokiej Jakości" Grupa Żywiec: Aleksandra Demczuk - Starszy Specjalista ds. Ochrony Środowiska oraz Piotr Dratwa - Kierownik Procesów Technologicznych

Grupa Żywiec
.pdf
Download PDF • 4.62MB

Turowski Młyn: Krzysztof Bucholski - prezes firmy COIN, właściciela marki


Turowski Młyn innowacje
.pdf
Download PDF • 2.99MB

Tymbark MWS: Sylwia Borowska - Dział Zarządzania Innowacjami Zakładu w Olsztynku


  • Zmieniające się gusta klientów i rosnąca popularność kuchni roślinnej oraz przykłady dobrych praktyk Dominika Targosz, RoślinnieJemy

DominikaTargosz_RoślinnieJemy_prezentacja
.pdf
Download PDF • 7.15MB

  • Prezentacja doświadczeń z wdrażania środków unijnych perspektywy 2014-2020 oraz możliwości rozwoju inteligentnej specjalizacji „Żywność Wysokiej Jakości” w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Warmii i Mazur 2021-2027 Gabriela Zenkner-Kłujszo – Kierownik Biura Programowania w Departamencie Polityki Regionalnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie Damian Opalach - Kierownik Biura Przedsiębiorczości w Departamencie Polityki Regionalnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie

Prezentacja RPO 14-20 FEWiM 25.11''
.pdf
Download PDF • 2.96MB

  • Panel dyskusyjny na temat przemian gospodarczych wynikających z pandemii, wojny na Ukrainie i kryzysu energetycznego w kontekście sektora produkcji i przetwórstwa żywności prof. dr hab. Andrzej Babuchowski - Prezes Zarządu Instytutu Innowacji Przemysłu Mleczarskiego Sp. z o .o. Sebastian Balcerak - Business Creation Manager | CEE + Nordics @ EIT Food Paweł Błażewicz - Asystent Zarządu Browaru Kormoran Wojciech Hołownia - Prezes Warmińsko-Mazurskiego Związku Producentów Rolnych Kacper Olejniczak - Konfederacja Lewiatan, Sekretarz Polskiego Związku Pracodawców Przemysłu Spożywczego Jerzy Skorupski - Prezes Zarządu Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Olecku Adrian Zwoliński - Analityk Instytutu Boyma ds. makroekonomii, Ekspert Konfederacji Lewiatan ds. rynku finansowego i prawa korporacyjnego moderacja Michał Mądry, Enky Consulting

  • Prezentacja innowacyjnych rozwiązań młodych naukowców z regionu w obszarach Inteligentnej Specjalizacji „Żywność Wysokiej Jakości" Olga Kosewska: Wybrane właściwości chemiczne ziarniaków zbóż wpływające na strukturę mikrobiomu i aktywność metaboliczną kapturnika zbożowca i wołka ryżowego Aleksandra Purkiewicz: Liofilizaty warzyw jako dodatek podnoszący wartość żywieniową pieczywa pszennego

Olga Kosewska
.pdf
Download PDF • 2.11MB
Purkiewicz Aleksandra_Liofilizaty
.pdf
Download PDF • 949KB



Pełne nagranie konferencji dostępne jest poniżej:


Zapraszamy uczestników do przystępowania do inicjatywy oraz aplikacji do tytułu Liderów Inteligentnych Specjalizacji poprzez wypełnienie formularza dostępnego na stronie www.zywnoscwim.pl.


Zdjęcia z wydarzenia dostępne są poniżej:





189 wyświetleń0 komentarzy
bottom of page