top of page

pt., 19 maj

|

Olsztyn

Warsztat start-upowy dla Studentów

Spotkanie dedykowane jest dla Studentów zainteresowanych inkubacją pomysłów biznesowych w w ramach Inteligentnej Specjalizacji „Żywność Wysokiej Jakości”, którzy podczas warsztatu będą mogli zdobyć istotną wiedzę dot. rozwoju start-upów oraz zdobyć cenne umiejętności praktyczne.

Rejestracja jest zamknięta
Zobacz inne wydarzenia
Warsztat start-upowy dla Studentów
Warsztat start-upowy dla Studentów

Czas i lokalizacja

19 maj 2023, 10:00 – 15:00

Olsztyn, Władysława Trylińskiego 2, 10-683 Olsztyn, Polska

Goście

O wydarzeniu

Studencie!  

Jeśli marzysz o rozwoju własnej firmy, budowaniu "jednorożca", czyli start-upu którego wycena wyniesie ponad miliard dolarów, a może po prostu chcesz dowiedzieć się o najlepszych praktykach budowania i zarządzania zespołem, to mamy coś dla Ciebie!

Zapraszamy na  warsztat, podczas którego zaprezentujemy idee i narzędzia do rozwoju start-upów, przedstawimy problemy i metody ich rozwiązywania oraz wskażemy najbardziej istotne kwestie dotyczące wprowadzania pomysłów biznesowych w kontekście sektora produkcji i przetwórstwa żywności wysokiej jakości.

Podczas spotkania nie zabraknie pracy własnej, dzięki będziesz możliwość  zdobycia praktycznych umiejętności oraz weryfikacji nowo poznanych informacji, co pozwoli Ci przygotować się do realizacji projektów biznesowych w przyszłości.

Każdy z uczestników otrzyma certyfikat udziału w warsztacie od wiodącej firmy doradczej zajmującej się innowacjami Enky Consulting.

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy wypełnić formularz rejstracyjny. Liczba miejsc ograniczona! 

Agenda spotkania: 

10:00 Przywitanie uczestników i otwarcie warsztatu

10:00   – 11:00 Wprowadzenie

  • Krótkie wprowadzenie do pojęcia start-upu
  • Przykłady start-upów z sektora spożywczego,   które odniosły sukces
  • Omówienie podstawowych pojęć i metod   kreatywnych, takich jak Design thinking, Lean startup, Lean Canvas, MVP
  • Wprowadzenie do Design thinking jako metody   projektowania

11:00   – 11:45 Rozwój   pomysłów

  • Ustalanie problemów, które można rozwiązać za   pomocą start-upu (w tym na bazie potrzeb przedsiębiorstw zidentyfikowanych   podczas warsztatu dla Liderów IS)
  • Praca w grupach - studenci dzielą się na kilka   zespołów
  • Wspólne tworzenie pomysłów na start-upy w sektorze   spożywczym

11:45   - 12:00 Przerwa kawowa

12:00   – 13:30 Projektowanie

  • Praca z modelem biznesowym Lean Canvas
  • Testowanie pomysłów, czyli weryfikowanie, czy   dany pomysł ma szansę odnieść sukces na rynku
  • Określenie MVP i planu jego budowy

13:30 –   14:30 Prezentacje

  • Każda grupa prezentuje swoje pomysły na   start-up w oparciu o Lean Canvas
  • Komentowanie i ocenianie pomysłów przez innych   uczestników i prowadzących

14:30   – 15:00 Podsumowanie

  • Omówienie kluczowych punktów i wyników   warsztatu
  • Dalsze zalecenia dla studentów w kontekście   dalszej pracy nad rozwojem start-upów
  • Pytania i odpowiedzi

Udostępnij to wydarzenie

bottom of page